Henkilökohtainen apu

Henkilökohtaista apua vaikeavammaisille ja toimintakykyrajoitteisille

Henkilökohtainen avustaja on apunasi arjen haasteissa ja päivittäisissä toimissasi niin kotona kuin sen ulkopuolellakin. Avustaja tukenasi voit nauttia sujuvammasta arjesta ja toteuttaa omannäköistäsi elämää.   

Elämän assistentti tarjoaa henkilökohtaista avustajapalvelua vaikeasti vammaisille ja toimintakykyrajoitteisille henkilöille Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Keravalla.

Mitä henkilökohtainen avustajapalvelu tarkoittaa?

Henkilökohtainen avustajapalvelu kohdistuu niihin toimiin, joita henkilö tekisi itse, mutta vamman tai sairauden vuoksi ei selviä niistä itsenäisesti.

Henkilökohtaisen avun tarkoitus on auttaa vaikeavammaista tai toimintakykyrajoitteista henkilöä hänen omien valintojensa toteuttamisessa niin kotona kuin kodin ulkopuolella. 

KUUNTELEMME SINUN TOIVEITASI

Millaisissa asioissa henkilökohtainen avustaja voi auttaa?

Meiltä saat henkilökohtaista apua omien tarpeidesi mukaan, ja avustajan työtehtävät sovitaan aina sinun toiveidesi mukaan.

Henkilökohtainen avustaja voi tarjota tukea ja apua päivittäisissä toimissasi, kodinhoidossa, asioinnissa, opiskelussa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa, harrastuksissa tai vapaa-ajan vietossa ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.

Sinä päätät, miten ja milloin voimme olla avuksi.

TUTTU JA TURVALLINEN TUKI

Kuka minua tai läheistäni avustaa arjessa?

Kaikki Elämän assistentin henkilökohtaiset avustajat ovat koulutettuja ja kokeneita ammattilaisia, jotka ovat olleet alalla jo pitkään ja ehtineet toimia monipuolisesti erilaisten asiakasryhmien kanssa.

Arjessasi sinua avustaa aina sama tuttu ja turvallinen ihminen, joka tuntee sinut ja tilanteesi sekä kuuntelee sinun tarpeitasi. Hänelle tärkeintä on auttaa sinua elämään näköistäsi arkea ja tukea itsenäistä elämääsi toivomallasi tavalla.

APUNASI SILLOIN KUN SITÄ TARVITSET

Kuinka usein voin saada henkilökohtaista apua?

Meiltä saat henkilökohtaista apua omien tarpeidesi mukaan, ja tyypillisesti henkilökohtainen avustaja on sinun tai läheisesi tukena noin kaksi kertaa viikossa, mutta palveluntarve sovitaan aina asiakaskohtaisesti.

Olemme helposti tavoitettavissa ja tarvittaessa tulemme avuksi myös sovittujen aikojen ulkopuolella lyhyelläkin varoitusajalla.

Palvelemme suomeksi, englanniksi, espanjaksi ja portugaliksi

On tärkeää, että henkilökohtaisella avustajalla ja avustettavalla on yhteinen kieli.

Elämän assistentti tarjoaa henkilökohtaista avustajapalvelua tällä hetkellä suomeksi, englanniksi, espanjaksi sekä portugaliksi. Voit ottaa meihin yhteyttä, millä tahansa näistä kielistä.

Mikä ei kuulu henkilökohtaisen avun piiriin?

Henkilökohtainen apu ei ole hoiva- tai hoitotyötä, vaan sen tarkoituksena on auttaa sinua tai läheistäsi toteuttamaan omia valintojaan arjessaan. Esimerkiksi lääkehoidosta asiakas vastaa itse tai kodinhoidon tuella.

Kotisiivoukset tai muut kotitaloustyöt eivät kuulu henkilökohtaiseen avustajapalveluun, mutta voimme avustaa myös näissä toimissa, kuten siivouksessa ja ruuanlaitossa.

LÖYDÄ SINULLE SOPIVA AVUSTAJA NOPEASTI

Miten haetaan henkilökohtaista avustajaa?

Meillä palveluun pääseminen on nopeaa ja pystymme tarjoamaan avustajapalveluita lyhyelläkin varoitusajalla.

Henkilökohtaisen avustajan voit saada joko kunnan tarjoamalla palvelusetelillä tai ostopalveluna. Henkilökohtaisen avustajan voi saada myös itsemaksavana asiakkaana.

Ota rohkeasti yhteyttä. Neuvomme sinua mielellämme kaikissa mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä. Kaikki yhteydenotot ovat luottamuksellisia, eivätkä sisällä sitoutumista mihinkään.

Kiinnostuitko?

Varaa maksuton kartoitus täyttämällä yhteydenottolomake tai
soittamalla 050 544 6543 (MA–PE klo 7–17 tai LA–SU klo 8–16).